HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share
 

 BUKU YG DIKARANG BERTUJUAN UNTUK MENYESATKAN UMAT ISLAM YANG KURANG BERPENGETAHUAN...!!!!

Go down 
AuthorMessage
angah_emiNumber of posts : 11
Registration date : 2008-01-29

BUKU YG DIKARANG BERTUJUAN UNTUK MENYESATKAN UMAT ISLAM YANG KURANG BERPENGETAHUAN...!!!! Empty
PostSubject: BUKU YG DIKARANG BERTUJUAN UNTUK MENYESATKAN UMAT ISLAM YANG KURANG BERPENGETAHUAN...!!!!   BUKU YG DIKARANG BERTUJUAN UNTUK MENYESATKAN UMAT ISLAM YANG KURANG BERPENGETAHUAN...!!!! Icon_minitimeWed Jan 30, 2008 12:37 am

KUALA LUMPUR: Kementerian Keselamatan Dalam Negeri mengharamkan 11 buku, lapan dalam bahasa Inggeris dan tiga lagi dalam bahasa Melayu kerana fakta yang terkandung dalam buku berkenaan menyeleweng daripada ajaran Islam.
Setiausaha Bahagian Kawalan dan Teks Al Quran, Che Din Yusoh, berkata pewartaan Perintah Larangan itu dikeluarkan pada 17 Januari lalu mengikut Seksyen 7(1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.
Beliau berkata, buku dalam bahasa Inggeris yang diharamkan ialah Secrets Of The Koran:Revealing Insights Into Islam’s Holy Book oleh Don Richardson (Regal Books From Gospel Light, Ventura, Calfornia, USA); Qur’an and Women Rereading the Secrets Text From Woman’s Perspective oleh Amina Wadud (Oxford University Press, New York); The Two Faces Of Islam: Saudi Fundamentalism and It’s Role in Terrorism oleh Stephen Schwartz (Anchor Books, New York).
Turut diharamkan ialah buku Woman In Islam, oleh Margaret Speaker Yuan (Greenhaven Press Farmington Hills); Islam Unveiled:Disturbing Questions About The World’s Fastest-Growing Faith oleh Robert Spencer (Encounter Books Califonia); What Makes Me A Muslim oleh Catherine M.Petrini (KidHaven Press Farmington Hills); The Importance Of Muhammad oleh Marilyn Tower Oliver (Lucent Books, Farmington Hills) dan Faiths Islam Worship,Festival and Ceremonies From Around The World oleh Trevor Barnes (Kigfisher, Massachusets).
Tiga buah buku dalam bahasa Melayu yang diharamkan ialah Amalan Kemurahan Rezeki oleh Lifa Karimah (Jasmin Enterprise), Rahsia Jalan Yang Lurus (Al-Mustaqim, Johor Bahru) dan Islam & Pluralisme oleh Al-Mustaqeem Mahmood Radhi (Middle Eastern Gruaduate Centre, Damansara Kuala Lumpur), katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Back to top Go down
View user profile
 
BUKU YG DIKARANG BERTUJUAN UNTUK MENYESATKAN UMAT ISLAM YANG KURANG BERPENGETAHUAN...!!!!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Stirling engine build log
» Which should come out first?
» Wallpaper I made

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: /// SHOUT IT LOUD! :: HOT STORY-
Jump to: